Kennerth berättar gärna om sin diabetes

Berättar gärna om sin diabetes. Kennerth är mån om att tala om att han har diabetes och tycker inte om när folk säger att man får skylla sig själv utan att veta mer om den som drabbats.

Kennerth är född 1948, bor i sydvästra Sverige. Han är gift och har två utflugna barn. Kennerth gillar att vara ute i naturen, leker gärna med barnbarnet och älskar att laga mat – han tog över handlingen och matlagningen från sin fru när han blev arbetslös. Kennerth tränar inte regelbundet men har idrottat mycket tidigare. Röka slutade han med för 15 år sedan. Kennerth fick sin diagnos 2009 och tycker att han märker av den mest för att han inte har samma ork när han cyklar eller går. Han och frun delar på en pizza då och då men han saltar inte så mycket på maten som tidigare och dricker ingen alkohol. ”Det är svårt att sluta med sånt man tycker är gott”, säger Kennerth. Rökningen till exempel, det var tufft.

Kennerths bästa tips till någon som precis har fått diagnosen är att gå igenom sockret och medicinerna med sin läkare och kolla sig ofta.

Publicerad: 2017-02-13 10:05, revision: SE-4906-04-19 Till toppen