Anna vill ha perfekta värden

Vill ha perfekta värden. Anna var helt oförberedd på diagnosen, men har bestämt sig och tränar och äter motiverat med målet att nå perfekta värden och bli av med sin medicinering.

Anna är född 1972. Hon har man och tre barn och bor i lägenhet utanför Stockholm. Anna arbetar som personlig assistent åt sitt yngsta barn nätter och tidiga mornar, med jour för de andra assistenterna resten av tiden. Hon har lärt sig hur viktigt det är att frigöra tid för sig själv, och fem gånger i veckan tränar hon cirkelträning med ett tjejgäng. Det är Anna som handlar och lagar mat hemma och hon har alltid trivts i köket. Hon kände sig ensam när hon fick sin diagnos 2010 och tyckte att informationen hon fick var bristfällig.

Annas bästa tips till någon som precis fått sin diagnos är att kräva svar på sina frågor. Och att be att få komma med i en diabetesgrupp där man får riktiga kostråd och får träffa andra i samma situation. Det är den bästa hjälpen man kan få. Hon säger också att mobilen är ett jättebra hjälpmedel att använda för att ställa in alarm för när man ska ta sitt blodsocker och äta innan det har blivit en rutin.

Publicerad: 2017-02-13 10:05, revision: SE-4906-04-19 Till toppen